11 May 2010

Sotoku Sayang...

Pagi ni u olls breakfast ape? Nasi lemak? Roti sapu kaya? Roti canai liat yang macam Kak Ngah makan pagi semalam? Heavy or light? Well harini aku makan soto yang sedap. Sangat menggiurkan.


Aku snap gamba ni dari dalam kete. Malu nak amik gamba kat luar, nanti orang pandang.

If aku takde meeting pagi tadi kat Shah Alam memang aku tak sampai kat sini. Korang pernah makan kat sini tak? Aku sebenarnye nak pergi makan kat tempat lain, tapi kedai tu tutup 2 hari pulak. So, aku try la. Speciality kedai ni sebenarnya Nasi Ayam tapi dah diperkembangkan kepada Soto dan lain-lain lagi. Takkan pagi-pagi nak makan Nasi Ayam? Macam tak 'in' je.


Sedap Soto ni! Ada begedil, ayam pun banyak. Letak cili kicap lagi tu.....sangatla sedap. Walaupun orang kat dalam kedai tu pandang-pandang sebab pompuan kurus datang makan kat situ sorang-sorang tapi aku peduli ape?

Aku minum Milo (as usual, supaya bertenaga). Aku makan tapai as the dessert. Wah! Meriah betul akak gorjes punye breakfast, ada dessert bagai. Susah nak cari tapai kat KL ni, dah dia letak depan mata, aku makan je la. Teka aku makan tapai bape bungkus? Ngee...Ngee...Ngee....

10 comments:

kakngah said...

hrni xder roti canai liat lg dah.. hahahaha!!
aku srpn apam gebu nok...

Papakeechee said...

5 bungkus????!!! ngeh ngeh ngeh ...

shaza79 said...

kalau aku teke betul, dapat adiah tak?? ngee.. ngee.. ngee..

SyidaMislan said...

@kak ngah: wah!gebussss la akak arini ye?

@papakeechee: 5? tet...salah.hehehe

@shaza: ko ni asik nak hadiah je.cuba jawab dgn seikhlas hati....=)

Uda said...

nak soto...ng ..gak
bersemangat tuk syida mamam...

Nieza Ishak said...

esh esh eshhh ..
berjaya mengliurr kan akak ..

takpo takpoo ..
tunggu entry petang karang ..

akak balas balik gambar terliur ..wakakakaka

Mama Hanim said...

alahai bestnya tuh.. rasa lapo dh ni syida..

SyidaMislan said...

@uda: mmg soto ni semangat nak abeskan.nasi di byk!

@nieza: akak, adakah kita berperang makanan?kuang kuang kuang

@mama hanim: sat lagi dah nak lunch, kan?

ummiross said...

Waa bestnya soto tu, dah lama tak makan soto yg sedap...

SyidaMislan said...

@ummiross:meh dtg sini, kita blanje 5mangkuk, cukup tak?hehehe