18 May 2010

Cuba Tengok Betul-Betul


Apa yang korang nampak? Nampak macam kubah masjid macam biasa kan? Tapi nape ada irregular shape kat dome tu?

Ini sebenarnya kubah Masjid Al Nabawi. Ada seorang makhluk yang panjat atas kubah tu untuk memusnahkan masjid ni 90 tahun yang lalu. Bila dia baru nak start pecahkan kubah, tiba-tiba dia kena panah dengan kilat/petir. Dia mati on the spot dan takde sorang pun yang bole remove mayat dia tu.

As a lesson to sesiapa yang cuba nak memusnahkan masjid, they decided to bury his body kat dome tu jugak. Weird kan? Diorang cover his body with a box so it wont be visible to people.

Allah Maha Berkuasa.

14 comments:

mai said...

uik...aku baru tau pasal ni ari ni. Kuasa Allah memelihara tmpt suci...

Nad a.k.a MamaZakwan said...

info yg menarik! tak pernah tau pun selama ni...

Siti said...

Baru tahu ni..godd info!

anin said...

Subhanallah.. Maha Suci Allah

JUE said...

Rasenye ramai la yg x tau pasal ni...Kuasa Allah kn?

Uda said...

baru tahu.. pasal ni.. bagus info dek gorjes

Bunga said...

Subhanallah...
baru tahu pasal cerita ni... thanks for sharing..

mama zharfan said...

thanks for sharing...ngeri...tp pdn muka dgn org2 yg berniat jahat tu..

shaza79 said...

Subhanallah.. padan muka makhluk tu..

♥MAMA♥ said...

subhanallah...allah maha besar,sesungguhnya ia menjadi pengajaran & tauladan yg amat bmakna buat kite semua

Elyn said...

subhanallah.... org tu??? baru tahu arini!!

elly hamzah said...

wah!btol ek? huhuhu, kuasa ALlah..

ain fathihah said...

maha suci allah...dia yg berkuasa..

AYU said...

Allahuakbar...1st time dgr citer nie..Allah maha kuasa..subhanallah