19 May 2010

Im Not Ready

Hari ni rasa macam nak begorjes-gorjes bila pegi keje. Pakai baju cantik-cantik, siap pakai high heels lagi tu. Mentang-mentang la nak pegi meeting dengan orang gomen di pagi hari. Yela, bila masuk kandang kambing mengembek, masuk kandang rimau mengaum. Aku cuba ikut yang tu la. Orang gomen semua pegi keje pakai cantik-cantik je. Kadang-kadang lip-lap bagai, especially kalau hari khamis sebab wajib pakai silk. Aku pun nak cantik macam diorang jugak la.

Lepas abis meeting dengan diorang, tiba-tiba bos aku call suruh aku pegi site kat Damansara tu. Maka dengan ketidakrelaan hati aku pegi. Walaupun dengan muka yang langsung tak rela. Sumpah seranah confirm la sebakul. Mana taknye, dah aku pakai cantik-cantik, dia suruh pegi site pulak. Nasib baik aku tak pakai baju kurung hari ni.

Bila kita buat keje tak ikhlas, tuhan memang bagi balasan cash kat kita. Percaya tak kalau aku cakap yang aku pegi site pakai wedges. Nasib baik ada wedges ni kat kete, or else terbenam la heels tu kat site. Nak jadikan cerita, wedges ku telah sedikit koyak bila panjat bukit. Padan muka aku....



Aku sengaja tak nak amik gamba dengan kaki ku yang kurus ni. Nanti nampak urat dengan tulang je.

7 comments:

Nieza Ishak said...

nak tengok urat tulang tue aci tak ???? wakakakaak

shaza79 said...

ape yang koyak?? koyak atau sumpik ek?? kekeke.. cantiknye wedges mu itu.. beli kat mane??

Elyn said...

ayokkk panjat bukit dengan wedges?? meletuppp kegorgesan kamu!!!

Huda said...

hehe..ala sian syida..xpe2..nti beli yg baru k :)

A D I A said...

ok la tu sentiasa gojes tak mimilih tempat. i kai wedgestu harus terpeleot. camne nak jadi model ni.

elly hamzah said...

ngeh ngeh ngeh..lenkali gi meeting kt gomen ek!pakai lagi gorjesnyerrrr..heheheh

mama zharfan said...

wedges ni nampak gojes :) tp dh rosak yer?