05 May 2010

Gorjes Tapi Emo

Aku dah lama sangat memendam perasaan ni. Aku dah tak larat sangat. This is not about company yang takde family day, tapi dengan Harun (bukan nama sebenar). Harun ni one of the staff kat sini. Dia dulu ex org gomen. Dia masuk sini ada title manager, dulu kat gomen pangkat bawahan jek. Even tho dia manager, tapi dia takde staff bawah dia pun. Plus gaji dia pun tak sebesar mana jika nak bandingkan dengan post dia tu.

Semua project manager kat ofis ni dah diberi projek tertentu then kita kene handle sendiri ape-ape hal yang berkaitan dengan projek kita tu. Tapi yang buat aku sentap is si Harun ni tiba-tiba nak jadi hero kononnya dia bole settlekan problem yang berkitan dengan projek yang aku pegang tu. Aku hangin la. Aku tak pernah kacau keje kau, ape hal lak kau nak masuk campur hal aku? I know how to handle my own problem and i dont even need your help, ok!

The best part is aku yang susah payah dapatkan dokumen dari 'that people' and dia bole amik doc tu dari aku and show it to my boss! Kau memang buat aku panas! If kau nak sangat projek tu, kau bole amik la. Aku malas la nak berebut-rebut, bukannya aku takde projek lain nak jaga. Bila time meeting kau yang sibuk nak pergi walaupun kau langsung takde ape-ape nak cakap. Memang kau tak bole nak cakap ape pun sebab projek ni aku yang susah payah jaga dari start, development stage, completion, hand over to the state semua aku buat. Then bila dah tinggal sikit je lagi nak settle, kau pulak masuk campur. Kau ingat kau bagus sangat? Boleh jalan dah! You are not even a technical background that is why kau tak bole cakap papepun time meeting.

Kau ingat kau ada title manager, kau boleh nak suruh-suruh orang buat keje kau. Sorry beb, kat sini takde istilah macam tu. Even kau rasa title kau tu besar sangat, kau still kene buat keje dari A-Z. Macam orang lain. Dah lah tak reti nak hormat orang lain, perasan bagus, kau memang macam *tut*.

Mula-mula aku ingat aku yang bermasalah dengan kau, tapi bila satu ofis menyuarakan benda yang sama, then memang confirmed kau la masalahnye.

Aku memang tak boleh nak tengok muka si Harun ni. Bunyi tapak kasut dia pun dah buat aku semak.

18 comments:

A D I A said...

sabar je orang mcm ni, i penah kerja dgn org mcm ni tapi dia memang 1 team hdgn i.e's from govt gak and dia manager i yg selalu merapu bila masuk meeting dgn client sampai i pun malu. i yang buat kerja from A-Z dia masuk masa projek nak habis and dia plak dapat nama semua. biasa la org bawahan tetibe dapat title manager jadi jakun la skit.


biasa la dalam kerja mesti ada org macam ni. harap org mcm ni reti malu la skit. and kita, dont ever be like them!

MR Bang Miji said...

huhu sabo jer la erk..huhu

SyidaMislan said...

@Adia: im looking for that jakun words tadi. tapi dah bengang punye pasal....ape-ape ajelah.

@miji: tgh saba la ni. If tak saba, nti ai bakar kete dia.

shaza79 said...

wah, ini harun memang terlebih sudah..

Suhaila said...

aku pun nak komen gak coz aku pun merasa begitu ngn si HARUN ni.... yelah aku kan office mate shyda...dia ni mmg muka tak malu and dia ingat dia bagus sgt... apa kata ko kasi jer dia buat and ko jgn lgsung tlg dia buat pape... org mcm ni kena ajr kalu tak dia bajet dia bgus tersangt2....

Papakeechee said...

ramai jugak org cam si kerbau kan ... boleh tak kita pancung ja kepala depa tu!!! >_<

SyidaMislan said...

@shaza: mmg cnfirmed

@ila: tq for your comment

@papakeechee: ingatkan kat penang je ada kerbau, kat kl pun ada jugak.i almost forgot the kerbau story...huhu

Siti said...

lor..ada gak yer org gitu...sabor jer la..main ambik jer orgnya..nak tunjuk bagus la tu kot..hehehe

AshAnas said...

tu dh biasa keje gomen, tau mengarah je... tu pasal la jd cmtu... hangin dgr cite awk nih... km kt sini sume buat keje sm2, dr bwh smpai atas... tp ade jgk la yg lbh kurg cmtu, cm bwh sket kot tahap dr si harun tu...

chugie said...

alamak.. tengah marah ye.
sabar k..

mamaaerish@eb said...

eb kalo org camtuh... eb sound tepat... tapi kalo 1st time.. eb diam...

SyidaMislan said...

@siti: kenapa perlu dia tunjuk bagus?if u r so bagus, tak tunjuk pun bos nampak jgk.

@AshAnas: mybe dulu masa kat gomen org slalu arah dia je.

@chugie: masih bole sabar..

@eb: memang selalu kena sound tepat. tak pyh nak tapis2 dgn org mcm ni. buang karen.

kakngah said...

ini mcm pny mrh.. hlg la kegojesan ko..

or camtu toksah dilayan.. akalu xdia ingt manjang dia yg bagus..

SyidaMislan said...

@kak ngah: dah hilang gorjes? oh tidakkkk!!

BaziLah @ buzZy (^0^) said...

haha..sabar yer kak..org mcm tuh toksah di layan.. :)

Aini said...

heheh.. keluar dari topik kejap.. apsal pilih nama HARUN ekk???

anyways.. memang tak suka betul orang cam ni.. tak reti nak buat kerja.. tapi, ada hati nak credit bebanyak... sungguh tak tahu malu...!!!

Nieza Ishak said...

oooo ni org yg perasan BOS la.

hahahahah .. banyak org camni syida ... ramai2 kasi pulau dia ..hihihi

SyidaMislan said...

@bazilah: mmg still bersabar

@aini:bebudak opis ni pgil dia harun. dan sgt tak tau malu .

@nieza: mmg la kak, takde org pun yg kwn dgn dia kat opis ni.