04 May 2010

Orang Gorjes Makan Ape?

Hello, gorjes!Seperti yang anda sekelian sedia maklum, banyak n3 aku ni pasal makanan, makan-makan, pemakanan sihat dan apa-apa yang aku makan. I just love to eat, I can't resist it. Omputih la pulak. Hehehe...

Sape penah pegi makan kat restoren Good Evening Bangkok, Rain Nudle House dan restoren yang seangkatan dengannya? Yang pasti harga makanan kat sini memangla tak semurah kat kedai food court kat ofis atau warung di tepi jalan. Aku ni bukan la penggemar makanan Thailand sangat. One thing about me is aku suka mencuba. Belum cuba belum tau, kan?


The other day kami makan kat Rain Nudle House. Saje je nak try and nak buat review (ye ke?). Well makanan orang Thai pun sebenarnya lebih kurang sama jugak dengan makanan kita, cuma nak menyebutnye berbelit lidah sikit. Asben makan laksa Thai. Kuah dia color hijau, pastu kena gaul sendiri dengan togey and sayur dia. Aku makan pineapple fried rice share dengan Aqid. Aku order jasmine tea - untuk ketenangan minda(chewaah!), Asben pulak air carrot. Makan kat restoren macam ni, air carrot jek yang dia order?


Ada certain food yang menjadi favorite aku bila pegi restoren Thai ni, one of the food is Red Ruby Chestnut in Coconut Milk. Panjangkan nama dia? Nama siam dia aku tak ingat la pulak. Sedap sangat, tau!

Dah makan sedap-sedap, dah kenyang, kena la panggil waiter anta bil. Cuba teka berapa yang aku perlu bayar untuk semua ni?


RM7.20 je. Percaya tak?

Sebab tolak point kat credit card. Hehehe...

14 comments:

Siti said...

waaa..sedapnya....untungnya la byr murah jer yer...isk..isk..

Nieza Ishak said...

esh esh esh,

syidahhhhhh ...

ajar cemana leh tolak point??? ahkak pun kaki makan gak ... nak la tahu secret-secret nyaaaaa ...

SyidaMislan said...

@siti:actualy kitorang tak tau pun kedai tu ble tolak point. waiter ru yg cakap masa nak bayar.
@nieza: its depend dgn kad apa yg akak pakai. yg ni kita pakai cimb. dpt 15% less,pastu kena ada min 5000 pts utk tolak RM25.

A D I A said...

tema minggu ni gojes ke syida hehe? tetiba i tersedak tawww hahaha.

ingat tak cukup bawak cash tadi, tu kena bayar dgn mastercard hehe.

SyidaMislan said...

@Adia: bila ckp gojes, terus tersedak ye? ngee...ngee..ngee...

nak tolak point punye pasal, RM7.20 pun kene byr dgn card. mcm tah pape pun ada gak...

uncle said...

uiks kat mana tempat tu..RM7.20 tu kira murah atau ko main ngeyit mata kat budak kaunter tu? hahahhaha...ok lah tu satu pembayaran yg amat berbali jika melihatkan makana yg disajikan macam ala VIP gituuuu.

SyidaMislan said...

@uncle: memang berbaloi sgt. tp nak kumpul 10ribu point tu pun makan tahun jugak.

Aini said...

dah lah time lunch ni.. jadik terliur laks.. suka tau, usha-usha orang cenggini... :p.

SyidaMislan said...

@aini: awak dtg tepat pd masanya...

Huda said...

hehe..gojes makan ape yer.. :)sedapnye nampak makanan tu :)

SyidaMislan said...

@huda: gorjes mkn sume dlm gamba tu.

p/s: bila lak nick ai jadi gorjes?huhu

Yunus Badawi said...

Lain kali ajaklah aku pulak. Point ko banyak lagi kan? hehehe

SyidaMislan said...

@YB: lain kali kita dating skali ye..

darkbatman said...

nampak mcm agak best 2.bleh banje batman pasne.. :)