21 June 2010

Makan @ Pavillion

U olls buat ape semalam sempena Hari Bapa? Akak gorjes belanja Pa and Aqid makan kat Pavillion je. Mula-mula ingat nak makan yang ringan-ringan kat Godiva tu. Bole la aku jadi diva untuk satu hari, hehehehe. Tapi Aqid nak makan nasi la pulak. So kami makan la kat Rain Nudle House tu.

Air untuk mommy and Pa. Aqid minum air suam je



Aqid nak nangis sebab food lambat sampai



Nasi goreng with crabstick. Entah mana crabnye, aku pun tak tau.


Kuey tiow yang pedas gilerrrrr. Nampak je plain, tapi rasa pedas memang tak hengat..


Ingatkan Aqid nak share dengan mommy nasi goreng tu, tapi dia sorang bole abis sepinggan.


Last but not least, my favourite dessert. Wajib ada jika makan kat sini.

That is how we celebrated Father's Day. Oh, lupa nak bagitau, Pa tak nak hadiah semalam. Dia cakap kalau nak bagi hadiah, bagi time dekat puasa nanti sebab bole guna time raya. Ada ke macam tu pulak?

22 comments:

nigina said...

sedapnya... i semalam banjer my hubby kat bayou.. nanti buat n3 yer

Nieza Ishak said...

nyumm nyummm

ahkak ni nama jerk org KL, pavilion tak jejak lagi ni ..... bilaaaa nak pi ..huhuhu

DrSinga said...

dizet apa tuuuu...
nampak sagu....
kawan2 dia kita tak kenal...
:)

SyidaMislan said...

nigina,
sila buat n3.kita tak pernah pergi bayou..

SyidaMislan said...

nieza,
akak hari tu kta da bg direction pegi naan corner akak pegi tak?hmmm...curious la.

SyidaMislan said...

Dr Singa,
nama dia red ruby chestnut in cococnut milk. tu bukan sagu tapi ice.sedap!

chugie said...

wow! nampak best je sume makanan2 tu tau..

si aqid pun bleh tahan ye..makan nasi goreng tu sampai abis!

ejaMaria said...

hahaha... Aqid suda besar - mana bole share makan lagi... :)

Salmia said...

owh..budak kecik tu mkn banyak!

Umi Nuha said...

air tu nampak sangat slurp....

Izan Ishak said...

sedapnya..! selera betul tgk aqid makan sorang2 je~

Izzlin said...

nmpk sedap~~

kak long said...

bila nk banje kaklong lak..?
ngeh..ngeh..ngeh..!

ibu_Arifa said...

bestnyer.. sedapnyer nampak dessert tu..nak siket..

SyidaMislan said...

chugie: memang sedap, esp dessert tu!

SyidaMislan said...

ejamaria,
tu la.cepat sangat dia membesar.dulu besar tapak tangan je, tapi sekarang dah 13kg.

SyidaMislan said...

salmia,
dia byk makan macam Pa dia jugak.Mommy dia tak nak ngaku..hehehe

SyidaMislan said...

UmiNuha,
air tu baru 1st time kita try.memang cedap kak...ermmm, akak tak nak try ke?

SyidaMislan said...

Izan Ishak,
Aqid kalau makan ikut angin jugak...tapi ni dia memang lapar sangat..

SyidaMislan said...

Izzlin,
welcome to blog akak gorjes!

SyidaMislan said...

Kak long,
meh la dtg KL, kita belanje akak.

SyidaMislan said...

IbuArifa,
kita memang addict kat dessert tu...