17 June 2010

Sengal Time Puasa

Hari ni aku puasa lagi. Banyak lagi yang perlu diganti. Aku nak cuba habiskan semuanya dalam bulan Rejab ni, insyaallah.

Bila time puasa ni, banyak la cabaran dan halangannya. Yela, bulan Rejab ni Allah tak ikat syaitonirojim sebab tu cobaannya lain macam sikit. Nak dijadikan cerita aku terlalu boring dok kat ofis, so time orang pegi lunch, aku pun pegi la ke site. Rajin semacam je kan? Aku tak pernah buat camni seumur hidupku.Hehehehe...

Selalunya bila aku nak ke Damansara Damai, aku akan lalu NKVE tapi kali ni aku tukar haluan dengan menggunakan LDP. Jarang sangat aku lalu sini sebab macam leceh sikit. Jem kat before One Utama tu. Tapi aku harungi jua. Lepas bayar tol kat exit ke Kepong tu, otak aku ke mana ntah. Aku bole drive straight je pastu naik flyover menghala ke Batu Caves. Sengal betul kan? Jenuh aku cari jalan nak U turn. Aku tawakal je time ni. If sesat, aku U turn la balik. Tu je la solutionnye.

Kat traffic lite nak U turn tu aku nampak Alex Yoong senyum kat aku. Pastu dia ada cakap-cakap dengan aku. Tapi dia cakap cine, aku tak faham. Yang aku tau bila part no tepon tu aku faham. Sumpah aku tak tipu! Cuba korang tengok ni....

< >
< >
< >
< >
< >
< >
< >
< >


Kalau aku cakap, korang tak caye. Tapi aku ada bukti tau. Nampak sangatla aku ni terlalu sengal time ganti puasa ni. Heheheheeee

12 comments:

kakngah said...

aku first! yes!

A D I A said...

i bukan takat pose, kalau lapar pun i akan jadi sengal bab2 jalan ni. sense of direction berterabur. amboi abang alex ckp cina ye, tu maknanya silap channel la tu.

shaza said...

sungguh gojes watermark itu..

nigina said...

hahahha.. takpa janji alex yong senyum .. walaupun tak fahammm.. walaupun hehehhe..

Huda said...

wakakaka..mmg sengal la akak gojes..tp sengal2 pun pose tetap dijalani :) bagus2 good job! ewah!

DrSinga said...

kat mana yang berani guna tulisan cina je ni???!!!
meh aku nak report kat menteri!!
marah ni!!!!

kak long said...

dh dia senyum,syida balas tak senyuman dia tu...Hahah!

Kauthar said...

puasa jugak..kalau puasa Ramadhan ok je kan..kalau puasa Rejab ni macam2 kesengalan timbul :D

Salmia said...

wow.. alex yong bg no.tepon la.. hahahaha..

papabear said...

selamat berpuasa... so x lama lagi raya la awak :)

SyidaMislan said...

@kak ngah: tahniah!tapi takde hadiah, cuma ingatan tulus ikhlas

@adia: agaknye kepong ni banyak orang cine kot

@shaza: hehehe, orang bagi mestila gojes.

@nigina: part senyum tu yg buat kita cair

@huda: tgh gigih puasa ni...

@dr singa: errrr...kat kepong, dekat dgn shoping complex yg segan hidup mati tak mau.xingt nama dia ape.

@kak long: kita balas bukan setakat dengan senyuman, siap amik gamba lagik.

@kauthar: hari2 awal puasa, mmg camni la

@salmia: tuuuu dia!jgn tak caye.

@papabear: lama lagi la papa.

Elyn said...

wakaka sengal!!