14 June 2010

Takkan Takde 50sen Kot?

Aku suka buat kerja-kerja sukarela ni. Sukarela aku takdelah sampai ke tahap nak ke Gaza. Aku amat mangkagumi orang yang ke sana walaupun tak sampai exactly ke sana, semangat diorang tu.....aku tak tahu la nak cakap macam mana? Lebih-lebih lagi mereka yang terlibat sendiri dengan peperangan menentang Israel tu, aku hanya mampu berdoa dari sini sahaja.

Tapi kalau kita berdoa dan disusuli dengan tindakan, bukankah lebih baik? Aku tak suruh korang AFUNDI 1,5 atau 10. Ni 50sen je, untuk menyelamatkan saudara Islam kita disana. Korang tak sedih ke tengok sendiri penderitaan mereka? Seriously, aku memang menitis air mata bila tengok diorang tu.


Tunggu ape lagi? Sms GAZA dan hantar ke 32928.

6 comments:

anin said...

itu la kan.. bg anin ..sikit mana pun duit kita still kita kene derma sbb derma menyucikan hati..sikit pn jadi la.. dn ekonomi yahudi perlu diboikot.. boikot la brgn dia..itu pun salah satu sumbangan besar

Salmia said...

thanks for sharing.

kakngah said...

seumur hdp aku...
aku xpernah AFundi
rasa cam bangang jek duk undi bebudk AF tu
dr aku mmbazir kredit kat diorg, baik aku tipon bapak aku..

Huda said...

afundi?huhu..no way, membaziak org utara kata noo..dok sahla..huda sokong donate tuk gaza..kak gojes tau x mane nk dpt selendang gaza tu?

SyidaMislan said...

@anin: boikot yahudi!

@salmia: smsm tau, ko jgn sharing kosong je tau..

@kakngah: tak kuasa aku nak afundi si ngeng tu...

@huda: huk aloh!selendang gaza? mana aku nak cari dek non...

Papakeechee said...

sudah hantar!!! ... good PSA ... moga moga this will help lessen their sufferings ... InsyaALLAH ...