07 July 2010

Shorty!!

"Syida, kereta ni terlalu besar untuk awak" - bos aku cakap.
+
+
+
+
+

"Syida, aku tak nampak ko kat dalam kete ni" - kontraktor aku cakap
+
+
+
+
+

"Syida, bila ko drive kete ni, macam dia bergerak sendiri" - orang kat site cakap
+
+
+
+
+

"Syida, aku nampak separuh je kepala ko dari luar kereta ni" - kawan kat opis cakap
+
+
+
+
+

"Syida, kereta ni tak sesuai dengan saiz badan ko la" - kawan lagi sorang cakap.
+
+
+
+
+

Apakah petanda semua ini?
+
+
+
+
+

Aku cuma nak yang pendek a.k.a kontot je
+
+
+
+
+

macam yang ni
+
+
+
+
+


+
+
+
+
+

tapi aku lagi suka yang ni
+
+
+
+
+


+
+
+
+
+
Oleh itu, aku akan berusaha mendapatkan shorty tu. Psst!Kalau sekarang aku 37kg tapi by the time aku dapat si kontot ni maybe berat aku tinggal 7kg je sebab nak ikat perut membelinye.

26 comments:

nigina said...

tak kisahlah apa orang nak kata .. kalau betul dpt keta macam tu kita terima jer heheheheh

shaza said...

ko nak nampak tinggi ke?? ko pinjam la car seat Aqid pastu letak kat tempat driver.. aku rase badan ko muat.. kekekekeke..

p/s- aku pun mengalami keadaan yang same tau.. takpe, kite ni kecik molek awet muda.. hehe

Nieza Ishak said...

muahahahaha.

kalo kereta no.1 tue takut syidah pun terbang melayang ...hihihi

anmum klik klik

Salmia said...

hahahaha.. kancil pun jadi la. kontot gak kan..

DrSinga said...

anak aku derjah 5 punnnn 37 kg tau!!!

Yunus Badawi said...

Afifah pun nak kereta yg kedua tu. Tapi dia dah 60kg hahaha

zue @ annaleeya said...

uikkkssss.... jgnla smp tggal 7kg syida... sedey akak dgr... beli jerk viva ker... kontot gak tu...

SyidaGorjes said...

nigina,
kalau dapat betul-betul confirmed tidur dalam kete tu..hehehe

SyidaGorjes said...

shaza,
aku stuju.org kecik nampak muda je selalu kan?

SyidaGorjes said...

nieza,
eh, haah la.kena beli kete yg tak convertible bagi memastikan kita dalam keadaan pegun didalam kereta.

SyidaGorjes said...

salmia,
akak dah merasa bawak kete kancil masa kat U dulu.skg ni dalam fasa upgrading.=)

SyidaGorjes said...

DrSinga,
erk!darjah 5? gulp!

SyidaGorjes said...

YB,
yg no2 tu mmg menjadi kegilaan kami.adakah afifah obese?(aku yg underweight).

SyidaGorjes said...

Kak zue,
kalau tinggal 7kg kita lagi sedey...

kakngah said...

nk murah sikit
amik myvi SE utk pompuan tu...

ibu_Arifa said...

hahaha..jgn lah sampai 7kg jer kak.. tu dah tahap berat kepala jer dah tuh.. hihi

Mama Hanim said...

uikkk sgt jeles dgn angka 37 tu.. bt no plat kete baru pn cantik tu..kui3..

Izan Ishak said...

hehehe...xpe bawak kete besar walaupun orgnya comel, x gitu syida!

chugie said...

heheh.. beli lah si shorty tu kak kalau mampu..

Elyn said...

hahaha ade ke sampai 7kg je!!! sabar je la aku dgr ekekek

SyidaGorjes said...

kak ngah,
myvi dah ada kat umah ni, tapi mak bawak pegi mengaji.

SyidaGorjes said...

ibu arifa,
kepala kita berat 7kg je ke?hmmm...wondering .....

SyidaGorjes said...

mamahanim,
tak perlu jeles, tu underweight.tak elok.

SyidaGorjes said...

izan ishak,
setuju saaaaaaangat!

SyidaGorjes said...

chugie,
not at the time being, tapi ada dalam wishlist.still tak naik ke peringkat priority lagi.

SyidaGorjes said...

elyn,
abis tu?nak beli mini punye pasal kenala puasa je selalu.yang 7kg tu cuma organ-organ yang penting jek.