20 July 2010

Tak Gembira =(



Since kami pindah office baru, maka kami dapat laptop baru bagi menggantikan pc yang lama. Kalau bukan pasal pindah pun kami tetap akan tukar computer baru every 2 years. Yeay! Tapi, aku tak suka lappy ni. Berat. Amatlah tak praktikal untuk aku. Mau bahu aku senget sebelah kalau mengangkut lappy ni hari-hari. I dont like it.

Maybe niat suci management suruh kita buat kerja kat umah? Takde maknanye semua itu bagiku. Mana la sempat nak buat kerja kat umah kalau Aqid asik kacau jek. Kalau Aqid takde pun aku takkan bawak balik jugak. Aku memang takde habit membawa pulang kerja opis ke rumah since sejak aku mula-mula kerja dulu. Kalau korang nak cakap aku malas pun takpe, tapi bagi aku office work is only during office hours. Anything after that is up to me because its my hours, betul tak?

Are you with me guys?

18 comments:

A D I A said...

bagi i org yg bawak balik keje ke umah tu org yg time pandai manage time, tu sampai kena bawak balik keje. gitu?

i dulu jarang bawak balik keje, kalau bawak pun mmg tak sentuh.

kak long said...

kat rumah masa utk anak dan hubby...

mcm kaklong kat umah pun kojo x ponah abih....

nk blogwoking pun sambil wat kojo umah...
klu x...parahhh...

kakngah said...

btl.. btl.. btl..
sharp pkl 5 sengah aku dh xbuat keje lg. event tipon ofs bunyik pn aku x angkat. kem salam. ofs hour end!

Izan Ishak said...

izan pun setuju!
buat pe nak bwk balik keje opis balik umah. kat umah masa untuk keluarga plak kan syida kan~~

DrSinga said...

sungguh gedabak!!!

Nieza Ishak said...

akak pun tak suker company bagi laptop sbb kat sini akak sorang kena jaga 50bijik laptop akan ditambah 30bijik lagik bulan depan ..


Nak fengsannnnnnnnnn ..
kalo ilangggg .. ahkak ni la kena ganti .. uwaaaaaaa

Ju@Lucky^Mummy said...

ye ye... x suka bawak balik keje ke umah..

nanti bukan nye buat pon..

Mama Hanim said...

kertas exam student pn i x bw blk umah.. office hour je ok..huhu..

ejaMaria said...

betul... keje opis buat kat opis... sbb keje kat rumah kita tak bawak gi opis... :)

SyidaGorjes said...

Adia, dulu bos kat tempat kerja yang 1st selalu suruh bawak balik keje.end up kat umah aku membongkang jek.hehehe

SyidaGorjes said...

kak long,
bukan mudah nak blogwalking sambil buat kerja umah.dah macam sotong la pulak.

SyidaGorjes said...

kak ngah,
same here.aku memang tak pernah angkat telefon sejak pindah opis baru ni kak.extension pun takde.hehehe

SyidaGorjes said...

izan,
kalau 24 jam utk ofis jek, terbengkalailah institusi keluarga di negara kita.,kan?

SyidaGorjes said...

makDoc,
memang gedabak.menci!

SyidaGorjes said...

nieza,
akak sorang jaga 80 bijik? akak keje dgn cybercafe ke ape?hehehehe

SyidaGorjes said...

Ju,
nanti anak yang main, nanti kena menjawab pulak dgn management.

Elyn said...

betui tu aku keje tak kuasa nk bwk balik umah!!!

SyidaGorjes said...

elyn,
keje yg kat umah pun melambak kan?