18 August 2010

Berbuka Di Luar : Episod 1

Ini baru pertama kali akak gorjes berbuka di luar. Destinasi kami di Shah Alam. Actually akak gorjes datang sini sebab nak bawak client. Dia yang pilih tempat ni. First time tau berbuka puasa kat sini. Affordable jugak rate kat sini. RM 69 untuk dewasa, below 4 yrs old free je.Kami buat reservation untuk 10 orang.

Ini sebahagian food yang kami makan. Errrr...bukan kami, tapi akak ko ni yang makan. Hua hua hua. Sebagai javanese yang tegar, tapi tak bole cakap jawa, akak gorjes makan pecal. Sedap tau! Asben makan kebab dan kambing. Akak ko tak bole makan kambing nanti pening.


Ni semua fevret aku. Popiah, i luv u! Bread pudding yang sangat menggiurkan. Laksa belut. Aku sorang makan 2 mangkuk. Aku memang suka makan belut, bagus untuk kesihatan dalaman. Merangkap makanan ruji masa confinement. Sedap giler. Banyak lagi makanan kami tapi tak sempat nak amik gamba sebab nak kejar Aqid yang berlari-lari satu hotel.

Pros: Makanan memang sedap dan banyak pilihan. Berbaloi dengan rate dia.
Cons: Arrangement untuk stall makanan agak kurang baik. Jauh sangat.


Akhir sekali, gamba budak yang susah sangat nak posing. Ada ke dia membelakangi camera?



26 comments:

Salmia said...

wah.. berbuka kat hotel tu..

A D I A said...

check tau ada sijil halal jakim ke tak hotel2 skrg ni.

belut makanan ruji masa pantang? erkkk.

shaza said...

huhu, meriahnya makanan.. tak boleh tapau ek bagi aku sikit. aku berbuka nasi dengan 1 jenis lauk dan 1 jenis sayur je tau..

Elyn said...

mana pulak aku nk cari pecal petang ni!!! ko kannnnnn ........

ejaMaria said...

best nye makanan...

Mama Hanim said...

ni lah makanan utk si gorjes.. dia makan byk pn xpe coz kalis lemak..huhu.. cute sokmo..

Nieza Ishak said...

adoyyyyyyyyyy ...
merembesss .....

Huda said...

sabar2..beberapa jam je lg kene tggu :) sedapnye..

chugie said...

rate cuma Rm 69? emm murah jugak tu..

Papakeechee said...

dang!!! they all look so goood... sudah lapaq da!!! @_@

KSWSK said...

sini mmg..arangement food dia kat luar..

eynda said...

RM69....rasanyer pernah naik ke RM80++ dulu...ke eynda mimpi hehe...murah jugak la RM69 tu...

DrSinga said...

bread pudding!!!!!!!!!
aku tak buka benda lain..dapat bread puding pun dah hokeyyyyyyyyy.....
*telan ayaq lioq*

SyidaGorjes said...

salmia,
sekali-sekala entertain orang lain....hehehe

SyidaGorjes said...

adia,
yg ni i da cek, cnfirmed ada halal.
belut is good for internal la.rasa ikan je.

SyidaGorjes said...

shaza,
mana bole tapau.
nape ko masak sikit je?selalunya meriah...

SyidaGorjes said...

elyn,
memang agak sukar nak cari pecal kat kl ni.kalau ada pun, sure tak bape kaw.unless jika ko dok kat tg karang (merangkap kpg aku), pasar ramadan dia ada pecal.

SyidaGorjes said...

ejamaria,
ada ke makanan yg tak best?hehehe

SyidaGorjes said...

mamahanim,
kalis lemak?tak lah.metabolisme kita yg tinggi.

SyidaGorjes said...

nieza,
sila kawal rembesan anda.hehehehe

SyidaGorjes said...

huda,
u can do it!

SyidaGorjes said...

chugie,
murah dan banyak choice....sila try..

SyidaGorjes said...

papakeechee,
sabaaaaaaaaaaaaaaaaar.....

SyidaGorjes said...

wa,
mana aku tau, ni tafi punye pasal la ni.dia yg nak dtg sini.

SyidaGorjes said...

eynda,
rasanya diorg kene ikut market shah alam, kalau mahal sgt sape yg nak dtg kan?

SyidaGorjes said...

makDoc,
sgt gilerrr!