05 August 2010

Selebrasi Ulang Tahun

macam mana u olls celebrate your birthday? semalam aku sangat busy sampai aku tak terasa macam birthday aku pun. meeting berderet dari pukul 9am kat subang, 11am kat damansara, 2.30 and 4.30 meeting kat opis. sangatlah stress okaaay. semalam jugak aku tak sempat nak bw umah kengkawan disebabkan stress yang teramat. maaf yeaa kengkawan. aku juga nak minta maaf kat visitor yg tinggal jejak kat shoutbox sebab aku tak sempat nak pegi blog u olls.

thanks to all yang tinggal komen and wishes kat sini or in my fb.


around 5pm barulah aku dapat potong kek kat opis. ni kek secret recipe - fat free cake.untuk umur yang lebih panjang.hehehehehe.


di malam hari, kami pergi makan kat istana bambu yang terletak kat belakang umah aku tepi highway mrr2. dah lama kami nak pegi ke sini, alhamdulillah sampai jugak hajatku. memang purposedly aku cakap kat asben yang aku tak mo makan western.dah tak lalu nak makan.


inilah rumah baru kami?hehehehe.tak de la. kat tempat ni kita bole pilih sama ada nak makan kat tempat makan macam biasa atau nak makan kat pondok. tapi kena bersila kalau makan kat pondok ni.


aqid sangat suka kat sana sebab tempat nak berlari memang banyak, cuma takut termasuk kat kolam ikan atau tapak sawah padi. sawah? yup! memang ada petak sawah kat situ.


semua tempat berunsurkan buluh. this is the covered walkway heading to dining area.


kolam ikan koi.tempat yang agak merbahaya untuk aqid. the ambience is so nice.rasa macam kat kampung. serina redzuan pun dah review tempat ni. korang nak datang review tak?


the food portion agak besar ya.sila berhati-hati bila order. yang ni asparagus. dia cakap small, tapi rasanya untuk makan 4 orang pun cukup.


ini fishball and seaweed soup untuk aqid. mangkuk ni sebesar muka aku hoccaaaay.confirmed aqid makan sorang pun tak habis.


sotong goreng tepung ni pun small jugak. tapi smpai melimpah sotongnya. serta membukit tingginya.


tomyam seafood yang pedas ya amat. kids memang tak bole makan. pedas sampai hidung berair tau. bukan main-main punya pedas.


air dragon fruit, kedondong+asam boi, carrot susu.


aqid dah kekenyangan tak sampai umah pun dah tido. padahal umah aku dengan tempat ni 5 minit je.

itulah cerita how i celebrate my birthday.

sekian.


7 comments:

qellissa said...

Happy birthday syida..may all ur wish come true..and may this yearbrings joy to u..=)

kak long said...

hahhh,,kaklong ingat ada party liar tadi...baru nak join...blh ajak kakngah sekali...
miahahhhh...!

Salmia said...

mkn mcm utk 10 orang je.. hehehe

shaza said...

huhuhu.. di maanakah istana bambu itu?? rumah aku pun kat tepi highway mrr2 jugak tapi nape aku tak tau.. tolong jelaskan sket.. aku nak pi serbu ni..

KSWSK said...

sempena bday kau..bwk la aku g sini sekali lagi...penuhi la permintaan aku ni...

kakyong said...

hepi belated besday...
ter'nyah lah stress sampai dpt makan best2.. & kek fat-freee... erkk kek ade fat free ke???

SyidaGorjes said...

thanks to all for the wishes!

tak sempat nak reply individually.mahap ye.