20 September 2010

Cerita Pusat Servis


Pagi tadi aku da cite serba sedikit pasal tempat servis kete aku tu kan. Ada yang bertanya kat mana lokasinya. Nama dia Westar Sevice Centre, Ampang. Betul-betul tepi jalan MRR2 tu. Sejak 2 tahun lepas aku servis kete kat sini, since ni yang paling dekat dengan umah. And dibuka dari 7am hingga 10pm. Tak payah tunggu kete lama2, cuma aku je yang datang silap haribulan. Nape aku tak datang malam ek? Sengal je.


Dulu tempat ni biasa je, tapi baru-baru dah diupgrade. Ada wifi bagai. Korang tak payah nak mengangkut lappy kalau datang sini, ada 4 pc yang disediakan. But, apa saja perlakuan korang dengan pc tu akan menjadi tontonan ramai sebab tempat terlalu open. Tapi aku dengan selambanya upadate blog and bw kat situ. Aku tak guna pc yang kat gambar ni, tapi ada lagi satu tempat kat customer's lounge. Kat situ privacy sikit. Siap ada kerusi urut ogawa tu. Tapi aku tak guna pun. Tak nak berebut dengan orang yang lebih memerlukan seperti orang-orang veteren. Aku conquer pc tu pun dah kira baik.


Aku jarang datang sini weekdays. Kalau weekend ada disediakan nasi lemak, mihun goreng, roti-roti, pastry. Tapi sekarang dah upgrade ada popcorn. No.1 tu tempat nasi lemak, tapi hari ni aku datang lambat dah abis. Sekarang weekdays pun ada nasi lemak. No.2 tu microwave panaskan roti-roti. No.3 tempat roti and pastry. No.4 pop corn. Air Milo or Nescafe tekan-tekan tu pun free jugak. Pendek kata, kalau datang sini perut kosong pun takpe sebab by the time kete siap, kita pun kenyang.

Kete aku yang tak bape mahal tu pun disediakan makan-makan camni, kalau aku beli Maserati, aku tak tau la customer lounge dia camne. Agak-agak ada spa sekali tak?



18 comments:

Huda said...

alahai bestnye tmpt servis gini..smua pun ada..hehe..syida, slmt hari raya..

en_me said...

camaner dengan bill servis.. mesra rakyat takkks.. ahaks

Drama Mama said...

wahhh banyaknya makanan. lepas ni sure kena serbu tempat nih. hahahah

http:/twinkywinkystars.blogspot.com

chugie said...

bagus betul ye pusat servis ni.. jenama ape lah agaknye yang p antaa keta kat situ ye.. :D

Salmia said...

neskepe sket!

~ana~ said...

ni mesti keta gempak ni sbb tgk pusat servis pun gempak..:)

ERMAYUM said...

wow canggih betul kalah toyota syida pakai keta apa bukan main 1st class srv ctr dia :)

SyidaGorjes said...

huda,
selamat hari raya juga...

SyidaGorjes said...

en_me,
bill servis macam biasa, sepertimana yang ada dlm website kereta tersebut.tiada peningakatan, tp selalu ada diskaun lagi.

SyidaGorjes said...

drama mama,
nak serbu, kena servis kete kat sini dulu.hehehe

SyidaGorjes said...

chugie,
jenama?yang pasti, bukan maserati.hehhee

SyidaGorjes said...

salmia,
yang tu milo la.akak xminum neskepe.ada caffeine.

DrSinga said...

kesiannnn YB....
heh heh heh....
hari ni baru aku boleh jenguk sini...
YB tau tak pasal malware ni??

SyidaGorjes said...

ana,
tak lah segempak mana.kete tu masih ada 4 pintu mcm kete lain jugak.

SyidaGorjes said...

ermayum,
i pakai H.

SyidaGorjes said...

makDoc,
i da bbm dia.

Mama Hanim said...

org gorjes mestilah tpt servis kete pn kena tip top kondesen kan..ekeke..

SyidaGorjes said...

mamahanim,
yg biasa2 pun ok jugak.hehehehe