23 November 2010

TerGesel!!

Hati mak tengah panas nih! Walaupun cuaca kat luar tu confirmed tak panas. Entah makhluk mana yang tak reti bawak kete, kete aku jugak yang digeselnya. Hish! Kalau tak reti nak budget bila nak corner tu, ko amik la angle jauh sikit confirmed tak gesel kat kete orang lain. Dah la masa raya haritu kene langgar dengan budak hingusan. Sila baca disini.

Lepas kena langgar, aku polish seluruh kete, walaupun yang kena langgar tu langsung tak kemik, cat pun tak tanggal, tapi dah alang-alang kete kat bengkel, aku polish la sekali. Kete mak kilat hocaay. Macam baru (minus scratch yang tak bole diperbaiki unless aku cat baru). Memang aku teringin nak cat flat black. Tapi tak masuk dalam wishlist pun. Huwaaaaa......Hanginnya......



Jika dilihat pada kesan cat kete yang terlekat kat kete aku ni, kete makhluk tersebut berwarna merah. Tapi puas aku fikirkan kat mana aku parking sebelah kete warna merah. Kebarangkaliannya macam takde, atau aku yang da lupa. Sape drive kete merah? Anda adalah seorang suspect dalam kes ini. Baik mengaku kalau nak mesuk syurga.....Hehehehe. Bole gitu?

18 comments:

Huda said...

tajuk tak hingat ok :) tergesel kereta rupanya...sib bek tak kemik kan..kang payah nak ketuk n cat semula..

Elyn said...

kete aku kaler grey!! hihi so aku bukan suspect ko ek .....

~ana~ said...

saya memahami perasaan akak gorjes..sabar banyak2 ye kak...sesungguh nya kereta saya bukan la berwarna merah..:)

A D I A said...

motif masuk engkel sekadar polish? cat la u, calar dalam tu mmg tak ilang. alang2 cat kalr kuning sedondon kete i.

Salmia said...

motor kaler merah jd suspek tak?

ERMAYUM said...

maybe masa u parking dia masuk and keluar masa u not there - dia park sekejab ja - x reti bawak keta kot - sabar eh - adala balasan dia tu goes back to her

eh dah sampai tqqqqqqqqqqq as gorjes as you awwww heheh

AiTotYati said...

kereta saya kaler biru

(^_^)

ejaMaria said...

keta I itam sama mcm keta U.... :)

Ya ALya said...

basikal kaler merah kot yg langgar ni....kikikiki

::Azura Rahman:: said...

kzura penah kena camnie.. masa tu br lg jugak pakai kete.. parking kt kawasan opis.. tension giler masa tu.. siap jmpa pak guard nk tgk cctv.. tp x nmpk pulak.. huhu..

mmg dasar x pandai bawak kete kan.. bengong betol..

zue @ annaleeya said...

bila si kecit molek marah mak aihhhh.... takut akak tau... hehehe...

tp klu akak pon hangin satu bdn nih... dahla gesel kete kita senyap2... mmg bengang ar...

chugie said...

selamat tak teruk kan.. tp geram jugak lah!

Mama Hanim said...

kete i kaler itam gak..huhu..

penah gak ada dlu, kete bru 2 mggu cat, kena gesel dgn mat lalok, dia siap cakap kt my hubby,' Jgn marah2 bang, sikit je tu, amik ni rm10.'

Hubby gelak, tya dia balik,' Maknanya aku bleh calarkan kete kau lbh skit la klu aku bayar rm20 kan..

en_me said...

bengang kanns.. uhuhu

ibu_Arifa said...

alamak..takut nyer bila cik gorjes ni hangin.. tp i nak mengaku la..
i xde kenderaan warna merah..even motor or basikal sekalipun.. hihi

sabar banyak2 yer kak.. mujur tak kemek kan.. letak crayon itam jer lah kat situ..kasi tutup parut2 tu sikit.

DrSinga said...

eye liner hitam kan adaaaaaa....
kasi taj cap sikit...

Izan Ishak said...

ini mmg kes gesel n lari ni syida. siap ada kesan cat melekat plak tu.

hubby plak weekend lepas kena cium vontot ketenya. kete merah jugak. hek eleehhhh...siap peluk2 nak mintak maap lah plak...sabo jelah.

Izan Ishak said...

ini mmg kes gesel n lari ni syida. siap ada kesan cat melekat plak tu.

hubby plak weekend lepas kena cium vontot ketenya. kete merah jugak. hek eleehhhh...siap peluk2 nak mintak maap lah plak...sabo jelah.