29 March 2011

Panjaaaaaaaaaaaaaaaaaaangye!

Dulu:
Masa DUKE belum mengenakan caj toll, saya bole sampai ofis dalam masa 20minit

Sekarang:
DUKE kena bayar, tapi saya kena provide at least 45min untuk sampai ofis

-

-

-


Dulu:
Masa DUKE belum mengenakan caj toll, jalan tak jem langsung before sampai toll

Sekarang:
DUKE kena bayar, tapi jem

-

-

-
Dulu:
DUKE cuma ada satu lorong untuk Smart Tag dan Touch n Go

Sekarang:
DUKE ada 2 lorong Smart Tag dan Touch n Go

-

-

-

-



Lorong Smart Tag adalah yang paling panjang barisannya. Smart ke tidak sebenarnya?

21 comments:

A D I A said...

siapa yg pakai loring smart tu tak smart sebenarnya. dulu dia kata guna duku 8 minit je. 8 ke 11 eh? lebih kuran gitu la. i rasa dalam keadaan normal mmg double dari masa yg dia war2 kan tu.

ke i bawak slow sgt? t

kakngah said...

nikmatnya aku duk lembah ni.....
tiada kesesakan
dan
udara nyaman
peace!


tapi kan.. hari2 ada helikopter berkeliaran :P

ejaMaria said...

itu dulu... skrg duke lara klu lalu situ
dulu tak popular... skrg dah glamer... ;p

kak long said...

dah hampir semua guna smart,opkos la panjangggg...nak2 kena yg depan skli kad lupa nk topup..nayaaaa !!!!!

bujal X said...

lorong tac n go adalah yang terpantas~he~~

Huda said...

tu le..kadang2 yg lorong cash tu lg cepat :) kadang2 je la :)

Salmia said...

baru belajar guna tNg

Nieza Ishak said...

dulu orag tak tahu DUKE tue shortcut ... skrg ni org dah tahu ... huhuh

en_me said...

nyammfahh kanns.. uhuhu

Daddy Ziyyad said...

Saya dari dulu suarakan benda ni:
"kita sebagai costumer, ada hak utk dapatkan yang terbaik, betul?"

-sebab we pay for it!

So, kalau kita BAYAR tol, tapi servis hampeh (lambat/jem), bukankah patutnya FOC saja..or at least kurangkan charge tol nya....

But..this is BolehLand...:P

Mama Hanim said...

salah satu sebab tak mau duk k.l lps zaman u dulu.. boring betul jem..

duk kedah ni aman damai, gi ofis 10minit je..hehe..

KSWSK said...

lebih kurang sama la masa yg kita peruntukkan dr umah ke opis...

shaza said...

dulu encik suamiku guna duke ni tiap2 hari untuk pegi opis die.. tapi sekarang tidak lagi.. jadi pengguna setia LRT pulak..

mama_umar_maryam said...

pagi td 1 keajaiban kt tol sg besi jugak,dgr radio sesak gler,tp bile aku lalu sumer bagi laluan,hahahah, ok plak x jem

transformed housewife said...

Knur tak bawa kereta gi ofis sbb naik LRT je. Dr KJ ke KLCC, hari2 dlam 40 minit. Kalau bawak kereta maunya 1 1/2 atau lebih.

Ladysirna said...

Smart tag dah mmg tak smart sebab dah ramai yg pakai kan..kalau tgk ramai sgt, gun je TnG, kadang lg cepat kan..

rozana said...

mmg sgt tidak smart cik syida woi..
pak menteri x apalah..lalu duke segeromolan polis kasi clear jalan..kita ni..tersengguk la dok beratur..sudahlah tidak produktif..progresif pun jauh sekali!!

Izan Ishak said...

mmg tak smart lah jadinya kalau dah panjang camni~

SyidaGorjes said...

@adia:poster 8minit tu dah removed, org tak ingat psl tu lagi.

@kakngah:naik heli tak jem kan?

@ejamaria:berdukacita kak.

@kaklong:nak kene ketuk kepala dia kalau lupa nak top up.

@bujal:tp malas nak bukak tingkap.

@huda:setakat ni tac+go dan cash adalah paling pantas.

@salmia:dah ada kete belum?

@nieza:jgn bgtau org lain tau.

@en_me:dah macam meluat pun ada.

@daddyziyyad:i blom dftar sbg pengundi.

@mamahanim:nak kene pindah ke kedah la ni.heheheh

@wa:tu la pasal.

@shaza:aku bole naik lrt,tp nak kene bangun pkl 6am.aku sayang tidurku.

@zety:adakah org bg info kat radio tu tipu?sbb xnak org lain lalu.hahahaha

@knur:kita kene pegi site,tak bole kalau xde kete.

@ladisirna:cash lagi cpt tau.

@rozana:aku tidak menteri.

@izan:tu la

~ana~ said...

erk..apasal komen semalam x keluar?

erm..lalu la jalan tun razak, jalan tun razak clear je skrg ni..:)

Ermayum said...

naper makim worse bukan patutny makin better ke errr ke semua orang tak kisah bayar tol so u kena ikut jalan lama yg takda tol mesti tak jem
err ada jalan lama ke ?:)