01 March 2011

Sangat Sedap Tau!

Nama restoren: Marche,The Curve. Last aku datang sini masa preggy si Aqid. Bulan ni Aqid masuk 3 tahun. Perggggh!Lama gilerrrrrr.Dulu aku duduk area Subang, memanglah dekat dengan Curve ni. Tapi bila pindah Keramat, aku dah macam malas nak pegi area 1U,Curve,Ikano ni. Terasa macam jauh je. Baik la aku pegi KLCC (tu pun aku baru pegi sekali tahun ni) or Pavillion (ni belum pergi lagi untuk tahun ni,pecah rekod weh!)

Pandangan dari meja kami. Bole tak aku buat caption macam ni?


Saya sangat suka crepe ni. Terasa nak makan banyak, tapi makan sepotong je pun dah kenyang. Sangat worth it untuk share. Harga RM 13.90 (tak termasuk 6% gov tax dan 10% service charge). Aku terfikir, kat mana servis charge yang diorang charge tu sebab makan pun kena order dan amik sendiri. Bole kena saman ke kalau aku letak statement tu? 6juta wooooo mana mau carik?


Ini gambar last. Desert yang sangat sedap. Kemanisannya yang just nice je. Gambar lain lupa nak snap. Mintak mahap ye.

Korang dah pernah datang sini kan? Apa makanan lain yang sedap ek? Aku nak try semua tapi perut dah ketat.

17 comments:

A N A K - A N A K K U said...

selalu g the curve, tp asal x nmpk restoran nie erk...hehehehe sedap erk leh try nnt

shaza said...

service charge tu upah untuk basuh pinggan kot.. aku terliur tgk daun salad tu tau.. kalau potong makan dengan laksa penang, sedapnye..

bujal X said...

uih~~tempat makan orang kaya~~

Huda said...

sedapnye2..pagi2 tgk entry makan2 :)

kak long said...

baru nk komen cam shaza...hahahah!!!

Nieza Ishak said...

sejak takde buffet stail aku tak layan dah marche ...

gila mahai service macam ko cakap tadik la .. tp semua kena ambik sdn bhd. huhuhu

Yunus Badawi said...

Tak baik nak goda saya dgn makanan yg best2 tu. Nasib baik baru lepas sarapan hehehe

~ana~ said...

ish..x pernah la g mkn sini..x mampu la rs nya...:)
hah3x...

Elyn said...

aku dah lama tak pi sini. still macam dulu ke? kene pi order mknn kat stall die? or org amik order je?

btw pebret aku kat sana.... bread butter pudding dengan rosti. ade lai tak?? nyum nyum udah terliur maaaaaa

ummiross said...

wow!,nampak memang sedap, kecur air liur ni, crepe tu mengancam betul...

kswsk said...

Kau ada bt kad dia tak? dia mcm prepaid card...pastu kita akan dpt minuman free..

Daddy Ziyyad said...

I selalu lalu aje depan Marche ni kalau nak masuk fitness first tu...tak pernah makan pun...cantik kan patung lembu hijau kat luar kedai tu..~haha

SyidaGorjes said...

@kay: dia ada patung lembu hijau kat luar.

@shaza: dah lama tak makan laksa....

@bujalX:orang tak kaya juga bole makan disini.

@huda: cuci mata

@nieza: tu la macam kurang berbaloi

@yb: sarapan mak adam buat lagi sedap kot

@ana:cuba dulu baru tau mampu ke tak.

@elyn: kena pi order kat stall la.rosti tu ada lagi.

@ummiross:sedap sgt!

@wa: tak berbaloi aku maik kad tu kalau datang 3 tahun sekali

@daddyziyyad:wowowow!pegi fitness first?mesti badan berketul-ketul kan!

mama_umar_maryam said...

aku sgt heart mushroom sup die..ketul2..sedap..

kakyong said...

x penah rasa.. len kali nak syida belanja.. ekekkek..

A D I A said...

i pnah makan masa preggy si piya ni gak. rasa cam makan kat overssea je makan sini kan. now gi the curve pun tak sempat. i pun tatau apa i bz sgt.

Ermayum said...

syida this my ever fav place rasa nak makan ja crepe tuuuuuuuuuuuu