03 March 2011

Saya Bukan Singa

Angin saya bertiup sangat kencang lately


Kadang-kadang mencapai tahap puting beliung


Habis semua orang saya marah


Termasuk bos saya


Termasuk contractor saya


Termasuk sub-con saya


Termasuk client saya


*Walaupun dia client, dia tak membayar apa-apa kepada saya


Saya tak suka nak marah orang


Tapi bila keadaan saya macam ni


Saya sangat cepat bad tempered


Saya tak suka tau


Semalam saya pegi umah kawan-kawan


Tapi tak tau nak komen apa


Sebab emo sangat


Patutla YB cakap saya garang


Kami pernah satu opis,dia tahu level garang saya macam mana


Tapi saya tak makan orang


Sekarang saya nak pegi shopping


Kamu jangan jeles tau!

12 comments:

bujal X said...

orang selalu marah cepat tua.ingat tu~sekarang sila senyum!

kak long said...

shopping?
bagus2 blh meredakan kemarahan...
pergi sekarang jugak....!
sebelum 'ibusinga' datang marah kau pulak..!!!

ibu_Arifa said...

cool akak..gi shopping? wah..BEST!!

kakngah said...

terapi yg mujarab!

~ana~ said...

sabar kak..bw banyak2 bersabar yea...

Daddy Ziyyad said...

takpe..sub con & con kamu faham keadaan kamu...

pergi makan & shopping...nescaya kamu akan sejuk hati...:P

shaza said...

ko nak gi soping kat mane?? tolong tengok-tengokkan sale dah start ke belum.. sabtu ni aku lak nak gi soping..

ejaMaria said...

jangan marah-marah... tak baik utk baby... ;p

mama_umar_maryam said...

g la sopping tuh,jgn dimarah salesgirl sudah,hahahaa

A D I A said...

sabar2, takpe org paham, hormon skrg mmg nak marah je tu. shopping? hmm emotional shopper kah.

SyidaGorjes said...

@bujal: saya cuba utk mengukir senyuman

@kaklong:dia tak datang pun

@ibuarifa:terapi yang baik kan?

@kakngah: memang mujarab untuk aku

@ana: saya cuba

@daddyziyyad:mereka tak faham.mereka terkejut

@shaza: aku nak shopping benda yang ko tak nak kot

@ejamaria: rasanya memang macam tu dari preggy dulu.

@zety: saya cuba

@adia:emotional shopper....hehhehehe

Ermayum said...

syida syida sabarrrrrrrrrrr pregnant tu nanti angin marah ke baby - nanti baby suka marah :) cool k cool :)