03 August 2011

Tak Larat

Lately its become a trend for mothers carrying their baby by using SLING. Alaa.....yang macam orang Jawa dukung anak dia guna kain tu. Embahku jua dukung aku pakai JARIK. Orang Jawa panggil SLING tu JARIK. Well, adik aku yang bersemangat jitu dengan sling dan breast feeding tu suruh aku try pakai sling masa keluar jenjalan dengan dia aritu.


Riffa didalam sling.

Aku rasa tak sesuai untuk orang kurus macam aku nak dukung anak lama-lama pakai sling ni. Lepas pakai terus sakit bahu. Tapi kalau nak bf baby dalam sling ni senang je. Moralnya, confirmed aku takkan guna sling lagi. Tak kuasa aku.



Baby carrier cum car seat diciptakan untuk orang kurus yang tak mampu nak dukung anak dia kalau pergi shopping lama-lama.

Bagaimana cara anda sekelian membawa baby untuk bershopping?

15 comments:

kaklong said...

dukung bergilir-gilir...hehehe

bujal X said...

masuk dalam plastik beg.kepala kasi keluar.keh keh~~

~ana~ said...

time ajmal mmg pakai stroller je..

time aqil mmg fully ber sling...dia xmo duk langsung dlm stroller..

watyz said...

pakai tp x lama sbb lenguh.

Huda said...

masa husna dulu kami pakai stroller, tp lepas tu abahnye rajin dukung..now lukman pun pakai stroller..carrier langsung x pakai dah..xlarat la kak :)

Salmia said...

kelek je. hahaha

shaza said...

syida, aku confirmed tak boleh pakai sling ni.. baru2 bersalin nak dukung anak lama2 pun tak larat.. kesan sakit dalam perut akibat di operate masih terasa..

kakngah said...

tak pernah guna sling.
tak suka guna bb carrier. sakit bahu ai. masukkan je dlm stroller merangkap pengangkutan hasil shopingan....

ummiross said...

haha ummi pun rasa cara kedua lagi sesuai, ummi dolu2 kurus jugak, tak larat dukung anak2 lama2.

Drama Mama said...

i dulu pakai sling gak..sati lagi mei tai. jaraaaaaaaaanng pakai stroller lah, sbb big guy malas nak masukkan keluarkan dari keta. takes up space in boot also kan.

but i tak kurus so ok for me. hehehehe

MasZuber said...

amboih, babam yea baby tue...geram!

transformed housewife said...

mmg penat nak dukung lama2 baby dlm sling. stroller pulak kalau baby masih kecik, susah juga nak angkut sana sini. selalu kalau malas nak guna stroller, mmg dukung bergilir2.

mama_umar_maryam said...

aku dpt free aritu adiah,tp xbaper pki sgtlah,mmg tolak dlm stroller le lagi sonang.heheh

DrSinga said...

bibik ada...

Ermayum said...

chubby nyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

i jalan jalan tinggal anak dulu ada mak jaga:) tak yah bawa heheheh