06 June 2012

Gambang Yang Mengecewakan

Hi u olls! Kami baru balik dari Gambang,Kuantan. Family trip belah papa. Kenapa pilih Gambang? Sebab nak melengkapkan checklist waterpark di Malaysia. Padahal Sunway Lagoon dengan Desa Water Park tu pun aku tak penah jejak. Hehehhe. Lain kali pegi yang 2 itu. 

Back to cite Gambang ni, we reached there on Sunday around 3pm. Nak check in kena amik nombor. Tunggu sejam. Sabar. Tunggu 2jam. Kena sabar lagi. Kitorang masuk dalam apartment tu pukul 6.30pm. Korang bole imagine tak betapa hanginnya kami? Berkat kesabaran yang menebal, kami tak jadi nak bakar Gambang tu. Memang hangin sesangat!

Kami dapat apartment tingkat 1, ok la, no bad at all. Bukak je sliding door kat balcony, hamik ko! Ada funfair pulak dah. RM15 naik sume benda sampai lebam. Aqid dah bagitau papa siap2 nak naik bendaalah tu.

Next morning, kami bersedia nak ke water park. Kena Q untuk beli tiket, biasalah. Tapi kalau orang kat depan kita cuma 10 orang and kena Q dekat sejam, apakah? Aku rasa diorang ni takde mentality nak give the best service to customer la. Di dalam waterpark, kena Q 2jam untuk beli makanan.

Aku tak faham la diorang ni, keja takde KPI ke? Moral of the story, tempat waterpark and apartment tu sume ok. Tapi service mereka adalah ke laut. For me, takkan datang lagi la kot.

Sekian.

14 comments:

~ana~ said...

kaaaannnnnnnnnnnnnn....sentap kalau g tempat yg service mcm ampes kan...

Drama Mama said...

aiyooooo! I hate queing. kalau i, memang dah naik hangin kottttt. huhu

kaklong said...

nanti kita g sama2 sunway lagoon eh?
heheheh!

shaza said...

aku dah banyak baca review pasal gambang waterpark ni.. servis agak teruk waktu musim cuti sekolah.. pihak management kena ambik tindakan..

transformed housewife said...

byk betul tempat kat Msia ni yg masih teruk servisnya. Mentaliti kot.

ummiross said...

boringkan Syida, nak kena menunggu lama2,kalau macam ni boleh tutup nanti!

ejaMaria said...

hari tu riki gak tempat ni... tapi sbb banyak komen tak best... terus tak jadi... nampak tempat permainan dia je mcm best...

ejaMaria said...

owh... kalau pegi yg kat Melaka - A Famosa Resort klu tak silap... yg tu ok gak...

bujal X said...

waterpark? saya cuma pergi sunway~~keh keh~~lain tempat semua buat sakit hati~~

*tapi wet world shah alam sekarang rupa baru~~tak gi lagi~~

Elyn Sani said...

maybe ko gi time cuti sekolah kot itu yg serbis cam hampes. kene kat aku kot2 laki aku dh ajak blk KL! pergh nampak gaya kalau aku nk try kene gi time budak x cuti lah. weh entry Sabah dah up. sila sesiap besen nak muntah ye! hahaha

Nieza Ishak said...

perghhhhhhhhhhhh .....

betul punya teruk service ....

ieda said...

oh ye ke ..
hurmm adik gi waktu bila ye .. cuti sek or weekand ..
akk gi masa cuti ari sabtu .. hurmm ok je .. kami sampai awal , x tahu dia buka kaunter kul 10 , kami dah terpacak kat luar tuu dari kul 8.30 ekeke

tapi so far beli tiket ke , makan ke ( sbb banyak stall makanan disitu ) , pelampung ke cepat je .. hurmm x tahu nak cakap ape .. kira best sgt2 .. cuma kami x pergi kali kedua lah sbb tiket pun dah naik harga kan ;)

mama_umar_maryam said...

nmpknye..kalau terrrrr dtg kuantan barulah singgah kot, tupon tgk peak season ke x..huhu

DrSinga said...

marah sangat?
sampai gambor pun tak letak!!
:)